The Lifeline. Lopen voor slachtoffers mensenhandel. Doe mee. 

Ze had zoveel ruzies thuis gehad, dat de 15-jarige Moniek besloot weg te lopen. Gelukkig kon ze bij een kennis terecht die in eerste instantie goed voor haar leek te zorgen. Maar al snel bleek hij het niet goed met haar voor te hebben: ze werd misbruikt door zijn vrienden en gedwongen tot seks met klanten. 

 Er zijn op de wereld 25 miljoen mensen zoals Moniek. Uitgebuit, vernederd en onderdrukt. 

Met 3FM Serious Request: The Lifeline komen we in actie voor deze slachtoffers van mensenhandel. We zamelen geld in voor voorlichting om mensenhandel te voorkomen en herkennen en psychologische steun van de slachtoffers. Minderjarigen Een kwart van de slachtoffers van mensenhandel is, net als Moniek, minderjarig. Vaak zijn het vluchtelingen, maar ook onder Nederlanders komt mensenhandel voor. Het verhaal van Moniek is een bekende vorm van mensenhandel: uitbuiting in de seksindustrie en gedwongen arbeid. Altijd is er bij mensenhandel sprake van uitbuiting, in combinatie met bedreiging, geweld, afpersing, misleiding en/of machtsmisbruik. Constante angst Slachtoffers van mensenhandel worden uitgebuit en zitten gevangen in een mensonwaardige situatie, met grote psychologische en fysieke gevolgen. Ze moeten vernederend, zwaar of gevaarlijk werk doen waar ze nauwelijks voor betaald krijgen en leven in constante angst. Bovendien zijn ze niet vrij om te kiezen wat ze met hun leven doen. Wat doen het Rode Kruis en 3FM? Met 3FM Serious Request: The Lifeline zamelen we geld in voor het Rode Kruis. Wij kunnen met jouw hulp: Voorlichting geven, zodat jongeren gewaarschuwd zijn en weten hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Slachtoffers helpen met psychologische steun en een opleiding, zodat ze een nieuw leven op kunnen bouwen. Professionals, hulpverleners en docenten trainen zodat ze signalen leren herkennen. Hierdoor krijgen meer jonge mensen hulp wanneer het nodig is. 

3FM Serious Request: The Lifeline Kom in actie voor slachtoffers van mensenhandel en steun 3FM Serious Request: The Lifeline. Start een eigen actie of doneer. Van Goes naar Groningen In de week voor kerst (18-24 december) trekken drie teams met 3FM-dj’s in estafettevorm door Nederland. Zij lopen één route van Goes naar Groningen, terwijl ze 24/7 live radio maken en acties bezoeken die luisteraars organiseren. Op kerstavond komen de dj’s aan op de Ossenmarkt in Groningen, waar de eindshow plaatsvindt en waar de opbrengst van 3FM Serious Request: The Lifeline bekend wordt gemaakt. 

 Doneer en lees verder Gerelateerd Nieuws Meest recent 11 OKTOBER 2019 Eerste hulp bij drank en drugs: ‘Let op angst en onrust’ psychosociale hulpverlening: jongetje met clown 7 OKTOBER 2019 Millennials: ‘psychosociale hulp net zo belangrijk als voedsel’ Venezolanen op Aruba en Curaçao 6 OKTOBER 2019 ‘Dringend oplossing nodig Venezolanen op Aruba en Curaçao’ Meisje krijgt vaccin tegen polio 2 OKTOBER 2019 Comeback polio bedreigt 11 miljoen kinderen op Filipijnen Bahama's hulpverlening Rode Kruis na orkaan Dorian 1 OKTOBER 2019 Maand na Dorian: wonden likken


Meer weten?